Legyőzte a koronavírust a Família Kft. 93 éves nagypapája Baranyi László

Baranyi László (93) túl van a koronavírus-fertőzésen, két hét kórházi kezelés után kedden már otthon ebédelhet, meg is rendelte feleségétől a kedvencét. De a legyőzött betegségének köszönheti, hogy fiatalkori szerelme rátalált. Az idős színészben sokáig lappangott a betegség, teljesen legyengülve került kórházba, ahol infúziót, gyógyszereket és oxigént is kapott.

 Jó sokat fogytam, de otthon Klárikám majd szép lassan felhizlal. A kórházban már elkezdték, amikor észrevette a nővérke, hogy nagyon szeretem a tejbegrízt – a háború alatt sokat főzött az anyám –, mindig adott repetát. Áldom az orvosokat, ápolókat, megmentetek! Türelmesek, együttérzőek, gondoskodóak, még az arcomat is megsimogatták, cserébe rengeteg régi történetet meséltem nekik. De nem csak az ő szeretetüket éreztem, több száz jókívánságot kaptam, még Békéscsabáról is – árulta el a Blikknek Laci bácsi, aki kifejezetten jól érezte magát Jánossal, a szobatársával.

– Hétvégén focimeccset néztünk a tévében, hétköznap pedig a szuper telefonjával zenei kívánságműsort adott nekem. Kicsit kedvenc voltam a kórházban – nevettetett az ország legidősebb aktív színésze, akit még munkaajánlatot is kapott az elmúlt két hétben. – Március 15-én egy ünnepségen Krúdy novellát adok majd elő, Eperjes Károly pedig megkínált egy filmszereppel, hogy ösztönözzön a felépülésre – mesélte a színművész, akire betegsége miatt talált rá 50 évvel ezelőtti szerelme is.

– Nagyon meglepődtem, amikor felhívott egy legénykori kedvesem, akivel több mint fél évszázaddal ezelőtt volt viszonyom. Megtudta, hogy nagyon beteg vagyok, és a hasonló korúak meg is halhatnak ettől a fránya vírustól, ezért a színházból megszerezte a telefonszámomat, hogy beszélhessen velem – árulta el Laci bácsi, aki alig várja annak a vértesztnek az eredményét, ami megmutatja, van e már ellenanyag a szervezetében.

(Kapcsolódó: Így érzi magát a most a koronavírus miatt kórházban ápolt Baranyi László)

– A feleségemet, Klárikát a múlt héten beoltották, pár hét múlva mi már visszakapjuk a régi életünket, szabadok leszünk. Végre találkozhatok Kamillával, az egyetlen unokámmal is – tervezgetett Laci bácsi.