Tud járni Michael Schumacher? Elszólták magukat a barátok

Sokakat érdekel, hogy tud-e járni Michael Schumacher és hogy mi lehet most a Forma1-es versenyzővel. A barátai kikotyogtak néhány információt.

2013 decemberében szenvedett brutális síbalesetet Michael Schumacher. Az egész világ azért drukkolt, hogy a kómába helyezett Forma-1-es legenda felépüljön. Az állapotáról szűkszavúan nyilatkozott a család, majd amikor átszállították svájci otthonába, teljes hírzárlatot rendeltek el.

Akkoriban arról cikkeztek, hogy idegsebészek szerint lehetetlen, hogy felépüljön a hétszeres világbajnok, az agyát ért ütés miatt olyan maradandó sérülései lehetnek, amely miatt csak vegetál. Máskor arról lehetett hallani, hogy éber kómában van, a családtagjai hangjára reagál, de se mozogni, se beszélni nem képes.

Csak a családhoz és a sportolóhoz közelálló barátok láthatták és láthatják azóta is Michael Schumachert. Hogy ki léphet be hozzá, azt Michael felesége, Corinna dönti el.

German Ferrari driver Michael Schumacher celebrates finishing first after the qualifying session of the formula one San Marino Grand Prix at the Imola race track, Italy, 22 April 2006. AFP PHOTO DAMIEN MEYER (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)

Jean Todt egyike a szerencséseknek, akik bebocsátást nyertek. A Ferrari egykori csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy szoktak együtt tévét nézni Schumacherrel.

„Gyakran látom Michael, havonta egyszer-kétszer meglátogatom. A válaszom ugyanaz, mint korábban. Küzd. Mindig óvatos vagyok az ilyen kijelentésekkel, de ez igaz. Nem adja fel, tovább harcol – mondta.

Todt azt is bevallotta, kapcsolatuk már nem olyan, mint régen volt. Mint mondta, „csak azért, mert már nincs ugyanolyan kommunikáció, mint korábban volt”. Hogy ezzel arra utalt-e, hogy nincs közös témájuk vagy éppen arra, hogy Schumacher képtelen beszélni, nem fejtette ki.

Bernie Ecclestone is meglátogatta a versenyzőt. Úgy fogalmazott, reménykedett benne, hogy Michael Schumacher maga áll ki és nyilatkozik az egészségügyi állapotáról.

„Most azonban még sajnos nincs közöttünk. De ha jobban lesz, biztos minden kérdésre válaszolni fog” – fogalmazott a Forma-1 atyja.

Tud járni Michael Schumacher?

Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber is azok között van, akiktől megtagadták a látogatást. És bár nem láthatta személyesen egykori kliensét, mégis nyilatkozott az állapotáról.

„Michael súlyosan megsérült. Mindenki azt hiszi, már tud járni, de ez nem igaz. A felépülése ugyanis nem halad olyan jó ütemben, mint azt várták. Ezért nem akarja Corinna, hogy lássam. Mert szerinte elárulnám a sajtónak, mi is az igazság. Pedig csak szeretném megszorítani Michael kezét vagy megsimogatni az arcát” – mondta utalgatva arra, szerinte milyen állapotban lehet a Forma-1-es versenyző.

(via)