Connect with us

Hírek

Érettségizők: a miniszter reméli, hogy március 1-je után tudnak majd változtatni

Egyelőre marad az érettségizőknek is a digitális oktatás. De a kormány reméli, hogy még az érettségik előtt ezen még tudnak változtatni – ezt az ATV kérdésére Gulyás Gergely mondta a kormányinfón.

“A szabályok március 1-ig nem fognak változni” – jelentette ki az ATV kérdésére a a kormányinfón Gulyás Gergely, ezzel megerősítve az atv.hu tegnap esti, kormányülés utáni információját, hogy az idén érettségizők és tanáraik esetében is marad “egyelőre” a digitális oktatás. Azaz, nem kapnak soron kívül koronavírus elleni oltást, hogy visszatérhessenek a tantermekbe.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor hozzátette: remélik, hogy az érettségit megelőzően ezen még tudnak változtatni, “de most a kormány a március elsejéig tartó időszakról tudott dönteni”.

Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádiós interjújában pénteken arról, hogy az Operatív Törzs ülésén már az is felvetődött: az érettségizők és tanáraik esetében előrehozzák-e a koronavírus elleni védőoltást az oltási tervben, hogy őket – de kizárólag csak az érettségizőket és tanáraikat – vissza lehessen engedni az oltás beadásával a tantermi felkészítésre.

A tegnapi kormányülés után forrásunk Müller Ceciliát idézte, hogy az országos tisztifőorvos azt mondta: az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása napokon belül lezárul, és intenzívebbé válik az oltások beadása az idősotthonokban, szociális intézményekben.

“Aztán jönnek a 60 év fölötti krónikus betegek. Ez a sorrend marad”, nem változik – hangsúlyozta forrásunk, és szintén arra hívta fel a figyelmet, amit Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánytagok is rendre elmondanak: akkor lehet lazítani, ha megfelelő mennyiségű vakcina érkezett az országba.

Az érettségizők száma 2020-ban megközelítette a 100 ezret, s mivel két oltást szükséges a védettséghez, ez legkevesebb 200 ezer oltást jelentene.

atv

Kiemelt fotó Civishir

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top