Connect with us

Hírek

Kormányinfó:Magyarország előbb-utóbb elérheti az osztrák életszínvonalat a béremelésekkel

A kormányinfón téma volt a minimálbér megemelése, ami egy újabb olyan lépés lehet, mellyel közelebb kerülhet az ország Ausztriához.

A minimálbér és annak 4%-os emelése szintén szóba került a kormányinfón csütörtök délelőtt, közvetlen azután, hogy a kormány szerdán ülésezett, megvitatta a lehetőségeket, és közben döntéseket is hozott.

Az egyik kérdés úgy hangozott, hogy a kormány elégségesnek látja-e az emelés mértékét, tekintettel arra, hogy a környező országokban ennél magasabb emelésre került sor. A terv az, hogy 2030-ra Magyarország elérje az osztrák bérszínvonal 80%-át.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely hangsúlyozta, 2010 óta a mostani minimálbér emelése közel 130%-os. „Nem csupán megkétszereztük, hanem ennél is nagyobb mértékben, 130%-kal emeltük a minimálbért.”

„Ha ezt folytatni fogjuk, akkor közeledni fogunk – sőt, talán el is érjük előbb-utóbb az osztrák életszínvonalat. A garantált bérminimumnál pedig ugyanez 150%, tehát ott két és félszerese ma a garantált bérminimum, mint 2010-ben volt.”

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top