Connect with us

Hírek

BRÉKING!!!Engedélyezték a kínai vakcinát Magyarországon amiben az elölt vírus van

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője közölte, hogy heteken belül felgyorsulhat az oltás Magyarországon, és a háziorvosokat is bevonják a folyamatba. Müller Cecília pedig közölte, hogy az OGYÉI megadta az engedélyt a kínai Sinopharm vakcinára.

György István bejelentette, hogy eddig 200 ezer ember oltásához szükséges vakcina érkezett eddig, ebből 175 ezer ember már megkapta a vakcinát, a fennmaradó készletet e hét végéig felhasználják.“Az oltócsapatok csütörtöktől vasárnapig az idősotthonokban és a bentlakásos intézményekben dolgoznak. Csütörtökön 246 intézményben oltottak, ebből 4-ben már a második oltást adták” – folytatta. Pénteken 456 helyszínen 255 oltócsapat dolgozik, 22-24 ezer embert oltanak be.

Szigorúan kérték az oltócsapatokat, hogy amennyiben oltóanyag marad a nap végén, azokat olyanok kapják, akik előzetesen regisztráltak vagy egészségügyi dolgozók.

Ha hatnál kevesebb az este várakozó személy, abban az esetben őket nem oltják be akkor, ez biztosítja, hogy ne maradjon meg oltóanyag.

Az új oltási fázisban már a háziorvosokra is támaszkodnak, ők pénteken kapják meg szükséges tájékoztatást, a legidősebbek listáját életkor és regisztráció szerint. 

Az oltást Moderna-vakcinával kezdik a háziorvosok, 10-esével kell az oltásra szervezniük az embereket.

A jövő héten ebben a rendszerben 30 ezer ember oltása következik be a tervek szerint.

Újabb vakcina szállítmány a hét elején érkezik, ezekből valósul meg az új “kör” – derült ki György István tájékoztatójából.
Az oltást Moderna-vakcinával kezdik a háziorvosok, 10-esével kell az oltásra szervezniük az embereket. A Pfizer vakcinával a megyei kormányhivatalok szervezik az oltást.

A jövő héten ebben a rendszerben 30 ezer ember oltása következik be a tervek szerint.A legoptimálisabban kívánják a logisztikát megszervezni, a következő héten Moderna és Pfizer vakcinával is oltani fognak.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette a védelmi intézkedések figyelmen kívül hagyásával kapcsolatos intézkedések. 107 személlyel szemben intézkedni maszkviselési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.

7584 helyszíni ellenőrzést végeztek a hatósági házi karantén szabályainak betartásának ellenőrzésére.

Müller Cecília országos tiszti főorvos közölte, hogy vasárnap estig minden szociális intézményben befejezik az oltást. Ő is hangsúlyozta, hogy a következő csoport, az idősek oltásánál számítanak a háziorvosokra.

Ismertette az aktuális járványügyi adatokat: 1459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 364 909 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg.

Csökkenőben van a kórházban ápoltak száma: 3649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen.

“Több féle technológiájú vakcina van, úgy tűnik, mindegyik hatásos a koronavírus elleni küzdelemben” – mondta.

A mai napon az OGYÉI kiadta a kínai Sinopharm vakcinára vonatkozó engedélyét, így ezek terítése előtt is megnyílik a lehetőség

– jelentette be Müller.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top