Connect with us

Hírek

Leáll a benzin- és dízelüzemű kocsik gyártásával a GM, csak villanyautót fognak készíteni

Jelentős átszervezésre készül a világ egyik legnagyobb autógyártó cégcsoportja. Az ok: a bolygó fontosabb.

2035-től csakis elektromos meghajtású járművekkel kíván foglalkozni a General Motors (GM), amely ezzel párhuzamosan teljesen felhagyna a dízel- és benzinüzemű kocsik és teherautók gyártásával – közölték csütörtökön.

Az amerikai székhelyű autóipari óriás egy nappal azután osztotta meg nagyszabású tervét, hogy az Egyesült Államok újabb elnöke, Joe Biden komoly klímakezelő programot hirdetett. Biden ennek keretében 654 ezer állami autót tervez lecserélni elektromosra.

A GM a vlág egyik legjelentős autós cégcsoportja, több tucat országban gyártanak és értékesítenek autókat, teherautókat, illetve terepjárókat is.

A társaság eddig hagyományos dízel- és benzinüzemű járműveket készített, de az elkövetkező évtizedben a teljes flottát villanykocsikra cserélnék. A lépés magában foglalja a gyártási folyamat átalakítását is. A vállalat legfontosabb célja, hogy 2040-re karbonsemleges holdinggá váljon. Ennek első lépéseként 2030-ig elérik, hogy az amerikai létesítmények 100 százalékban megújuló energiára támaszkodjanak, melyeket a fennmaradt üzemek átalakítása követ majd. A GM szerint öt év múlva, 2035-re ezekkel is végeznek.

A bejelentése után a társaság részvényei 7,4 százalékkal emelkedtek.

HVG.HU

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top