Connect with us

Hírek

Lehűlés és havazás érkezik,akár jelentősebb mennyiségű hó hullhat!Íme a részletek

Vasárnap havazás érkezik, akár jelentősebb mennyiségű hullhat!

Megj.: a ciklon pályája még változhat, így eltérések adódhatnak a jelenlegi előrejelzéshez képest!

Szombat este, vasárnap hajnalban egy újabb mediterrán ciklon éri el térségünket, melynek hamar a hidegszektorába kerülünk, így a csapadék érkezésével egy időben a levegő is elkezd majd hűlni. Mivel mediterrán ciklonról beszélünk, a szokásos bizonytalansággal terhelt a helyzet. Jelenleg a csapadék eloszlásában, mennyiségében vannak eltérések az egyes időjárási modellek között, azonban úgy tűnik a legtöbb hó, a Dunántúl déli felén valószínű. Ezeken a területeken akár 5-15cm hó is eshet.
A Dunától keletre, nagyjából az északi kétharmadon havazhat végig, ezeken a területeken lepel-8cm közötti hóvastagság alakulhat ki, a legtöbb az ország középső sávjában.
A délkeleti országrészben és délen eleinte inkább eső, havas eső eshet és csak később válthat át hóba, ám itt még hétfő délig is eshet vegyesen hó, havas eső és esetleg eső. Lepel-5cm közötti hóréteg valószínű, bár a Duna-Tisza közének déli, középső részén az éjszakai csapadék ezt meghaladó mennyiségű havat is maga mögött hagyhat.

Ami a hőmérsékleteket illeti, hajnalban a déli területeket leszámítva fagyni fog, északon, akár -5 fok körüli fagy is lehet, és napközben sem melegszik sokat a levegő, sőt délkeleten is fagypont köré kúszik majd a hőmérséklet.

Forrás Metkep.hu

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top