Connect with us

Sztori

Ezt nézzétek itt a videó:Tömegek ebédelhetnek helyben egy budai menzán, ahova kormányzati cégek dolgozói is járhatnak

A Telex arról írt, hogy Budán, pár száz méterre a Külügyminisztériumtól, egy Kacsa utcai menzán ugyanúgy lehet helyben enni, mint a novemberi szigorítások előtt, méghozzá bárki, aki az utcáról beesik. Ez azért van, mert a hely üzemi étkezdének minősül, ami azt jelenti, hogy alkoholt nem árulhatnak, és csak 4 órás nyitvatartási idővel dolgoznak.

Az épületben olyan cégek irodái vannak, mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda és az Orbán Ráhel-féle Magyar Divat & Design Ügynökség.

A lap azt írja, mindez teljesen szabályos, a Magyar Közlönyben erről csak annyi rendelkezett, hogy „az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak”, a NAV szerint az sem kell, hogy zárt legyen az étkeztetés, azaz, hogy ott kizárólag a saját alkalmazottak étkezhessenek.

Egy friss kormányrendelet egyébként szigorú büntetésekkel fenyegeti a korlátozásokat megsértő vendéglátósokat, akiknek a helyzetük egyre tarthatatlanabb. (Több étteremről és kocsmáról is írtunk, ahol a szabályokat megkerülve, gerilla üzemmódban próbál túlélni.)

A HVG pedig arról számolt be, hogy tömött sorban álltak az Eurocenterben lévő Las Vegas Casino előtt, mert születésnapi nyereményjátékot tartottak. A kaszinókra sem vonatkozik a bezárás, Gulyás Gergely miniszter ezt azzal indokolta, hogy a kaszinó jogi értelemben nem szórakozóhely, hanem üzlet.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top