Connect with us

Hírek

Nem tudnak várni:Szankciók ellenére sokan kifognak nyitni hétfőn

Csörgics Mátyás szerint nincs választási lehetőségük a vendéglátósoknak: vagy megkockáztatják a bírságot, vagy a korlátozások miatt mennek tönkre.Fél évre bezárják az engedély nélkül nyitó vendéglátóhelyeket, a visszaesők pedig akár 5 milliós pénzbírságra is számíthatnak – így szigorított egy új kormányrendelet, mindössze pár nappal február elseje előtt, amikor figyelemfelhívásként országszerte több vendéglátós is kinyitna.

Egy őket képviselő egyesület szerint nincs választási lehetőségük: vagy a bírság, vagy a korlátozások miatt mennek tönkre.Országszerte több tucat vendéglátós jelezte: február elsején figyelemfelhívó akciót tartanak, és a tiltások ellenére is kinyitnak. A szigorításokról szóló kormányrendelet két nappal a tervezett akció előtt jelent meg.

A Budapest Éjszakai Nagykövetsége Egyesület alelnöke szerint a vendéglátósok„vagy megpróbálnak most bevételre szert tenni, és ezzel kockáztatják a megszűnésüket, vagy pedig kivárják a csendes halált.”

Egy debreceni presszó tulajdonosa a Híradónak azt mondta: csak azért nem nyit ki, mert még a büntetésre sincs pénze. A Demokratikus Koalíció szerint a vendéglátósok fenyegetése helyett inkább segíteni kellene őket.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top