Connect with us

Hírek

Negyvenötmilliárd forintot szán a kormány arra, hogy minden kistelepülésen legyen élelmiszerbolt.

A Tolna megyei Kalaznón tavaly január óta zárva tart az egyetlen élelmiszerbolt. Az alig 150 lakosú kis faluba most heti három alkalommal egy közeli városból egy cég teherautón szállít élelmiszert. Ahogy postára és gyógyszertárba is már egy nagyobb településre kell átutazniuk az itt élőknek.

Negyvenötmilliárd forintot szán a kormány arra, hogy minden kistelepülésen legyen élelmiszerbolt. Az elmúlt időben több kisbolt bezárásra kényszerült a legkisebb településeken, ezért most egyedi a Magyar Falu Programon belül lehetőséget adnak arra, hogy forráshoz jussanak ezek a települések – hangzott el az M1 Híradójában.A Tolna megyei Kalaznón tavaly január óta zárva tart az egyetlen élelmiszerbolt. Az alig 150 lakosú kis faluba most heti három alkalommal egy közeli városból egy cég teherautón szállít élelmiszert. Ahogy postára és gyógyszertárba is már egy nagyobb településre kell átutazniuk az itt élőknek.

Frei-Kovács Mónika, Kalaznó polgármestere elmondta, a Magyar Falu Program keretében már pályáztak, hogy az önkormányzati épületet ahol az élelmiszerbolt működött felújítsák, és bíznak a további támogatási lehetőségekben mert a falu lakóinak van igénye rá, hogy újra legyen üzlet a településen.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a kormány döntött a kistelepülések további támogatásáról.

A kormány összesen 45 milliárd forintot fordít a kisboltok újranyitási programjára. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten arról is beszélt: nemcsak élelmiszerek vásárlására lenne lehetőség.

A miniszter emlékeztetett: már az idei költségvetés is több forrást biztosít a korábbiaknál a kistelepülések számára.

A címlapfotó illusztráció.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top