Connect with us

Sztori

Megadtad a telefonszámod a Facebooknak? Hatalmas hibát követtél el!

Bár elméletileg ettől lenne biztonságosabb a közösségi oldal, mégis sokan pórul jártak a telefonszám megadásával.Aprónak még véletlenül sem nevezhető biztonsági résről számolt be a minap a Motherboard oldala. Kiderült ugyanis, hogy hiba, ha megadtad a telefonszámod a Facebookon. Ugyanis valaki jelentős mennyiségű privát telefonszámhoz jutott hozzá a Facebookon keresztül, amit egy alkalmazás segítségével tesz pénzzé.

A Telegram Messenger nevű appon keresztül – alkalmanként 20 dollárért, azaz 6000 forintért – bárki lekérdezhet egy Facebook-fiókhoz tartozó telefonszámot, de ugyanez visszafelé is működik: rákereshet telefonszámra, hogy megtudja, kié.

A dolog már csak azért is igencsak problémás, mert itt azokról a számokról van szó, amit biztonsági céllal adunk meg a közösségi oldalnak, így akár egy profil letiltásában vagy visszaszerzésében is fontos szerepe lehet.

A hackerek állítása szerint nagyjából 533 millió felhasználó telefonszámát lehet így elérni. A Motherboard egyébként ki is próbálta teszt jelleggel az illegális szolgáltatást. Jelentésük szerint a megkapott telefonszám valós volt – írta a Bors.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Sztori

To Top