Connect with us

Hírek

Orbán Viktor átírta az adósságrendezés szabályait,íme a részletek

Orbán Viktor átírta az adósságrendezés szabálya

A családok csődvédelme szempontjából fontos rendelet egy hét múlva lép hatályba.

A természetes személyek adósságrendezéséről szóló egyes jogszabályok veszélyhelyzetben történő eltérő
alkalmazásáról döntött a kormány Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet felülírja a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt, illetve a kormány több korábbi rendeletét.

2. § Az a belföldi székhelyű hitelintézet, amelynek tevékenységi engedélye és üzletszabályzata kiterjed a lakossági folyószámlák vezetésére, és az adóssal forint fizetési számla nyitására és vezetésére vonatkozó keretszerződése van, az adós kezdeményezésére soron kívül megköti, illetve módosítja – az Are. tv. 45. § (3) bekezdése, valamint a természetes személyek bírósági adósságrendezési eljárásában a családi vagyonfelügyelő és a felek közötti együttműködés szabályairól, valamint az adós fizetési számláiról szóló jogszabályban meghatározott – az adósságtörlesztési számla, illetve a megélhetési számla céljára szolgáló bankszámlaszerződéseket.

mellékleteiben új felső összeghatárokat meghatározó rendelet a kihirdetését követő nyolcadik nap lép hatályba, rendelkezéseit az akkor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.

A rendelet azt is pontosítja, mit kell tenni, ha  a bírósági adósságrendezési eljárásban az adósnak, a családi vagyonfelügyelőnek a bíróságnak, de lehetőséget ad arra is, hogy az adós kérelmezze a rendelet hatálybalépése előtt jogerőre emelkedett adósságtörlesztési végzés módosítását.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top