Connect with us

Hírek

175 tonna fémhulladékot gyűjtött össze egy kaposvári házaspár, 29 milliót kerestek vele de most börtönbe kerülhetnek

175 tonna fémhulladékot gyűjtött össze egy kaposvári házaspár, 29 milliót kerestek vele de most börtönbe kerülhetnek

175 tonna fémhulladékot gyűjtött össze egy harmincas éveiben járó kaposvári házaspár. A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt állítja őket bíróság elé.

Csapó Gábor, a Somogy Vármegyei Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak részbeni beismerő vallomást tettek a kihallgatásuk során.

A vádirat szerint a harmincas éveiben járó nő és férje elhatározták, hogy fémhulladék feldolgozása útján fognak pénzhez jutni. Bár engedélyük nem volt a tevékenységhez, közel másfél éven keresztül szorgalmasan gyűjtötték a hulladékot a kiskorú gyermekük nevére vett ingatlanon.

Az udvaron aztán szétbontották és szétválogatták a holmikat, majd leadták a környékbeli fémkereskedelmi telephelyeken. A házaspár rövid időn belül majdnem 29 millió forintos jövedelemre tett szert ezzel. A sok esetben hétvégén, illetve ünnepnapokon is lévő zaj azonban egy idő után felkeltette a környéken lakók, majd a hatóságok figyelmét is.

Ezért az összehangolt helyszíni ellenőrzést követően eltiltották a párt az engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységtől, s büntetőeljárást indítottak ellenük.

A büntetett előéletű férfire letöltendőt, míg a nejére felfüggesztett szabadságvesztést kértek, azzal, hogy tiltsák el őket a járművezetéstől  – autóval szállították a hulladékot a fémkereskedelmi telephelyekre – és vagyonelkobzást is rendeljenek el velük szemben.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top