Connect with us

Hírek

Hétfőtől újra lecsapnak a rendőrök a hazai utakon

Hétfőtől újra lecsapnak a rendőrök a hazai utakon

A rendőrség egy héten át fokozottan ellenőrzi a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat a közutakon, az egész országban

A hírek szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) május 8. és 14. közötti időszakra Truck & Bus elnevezéssel hirdetett fokozott összeurópai közúti ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

kreszvaltozas.hu beszámolója alapján az ellenőrzés során az elnevezéséhez híven elsősorban a tehergépjárművek és a buszok vezetői által elkövetett szabálytalanságok kiszűrésére fókuszálnak a szakemberek.

Ám az ellenőrzést végzők kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési és pihenőidőkre, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, mint ahogyan bármely más szabálytalanság esetén intézkedni fognak.

Áprilisban Speed elnevezéssel hirdettek fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség szintén csatlakozott, hogy gyorshajtókra vadásszanak, míg márciusban a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek, bukósisak) használatát ellenőrizték.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top