Connect with us

Külföld

Szörnyű tragédia: Autó rohant egy zsúfolt buszmegállóba, rengeteg a halott

Szörnyű tragédia: Autó rohant egy zsúfolt buszmegállóba, rengeteg a halott

Heten életüket vesztették és tizen megsérültek a texasi Brownsville városában, amikor egy autó zsúfolt buszmegállóba hajtott egy migránsközpontként használt hajléktalanszállás előtt vasárnap – közölte a helyi rendőrség.

Martin Sandoval, a városi rendőrség szóvivője újságíróknak elmondta, a feltételezések szerint az áldozatok között több illegális bevándorló is van. A gázolót a szemtanúk feltartóztatták majd átadták a rendőrségnek, egyelőre vizsgálják a szándékosságot is – tette hozzá.

Brownsville határtól néhány kilométerre fekszik, és az elmúlt hetekben az illegális határátlépések meredeken növekvő száma miatt került a figyelem középpontjába – írja az MTI.

A migrációs hullám oka, hogy május 11-én bírósági rendelkezés nyomán hatályát veszíti a Trump-adminisztráció idején 2020 márciusában a világjárvány miatt bevezetett úgynevezett 42-es rendelkezés (Title 42), ami a közegészségügyi körülményekre hivatkozva lehetővé tette az illegálisan érkezők egy részének visszatoloncolását. A migránsok körében terjedő hírek szerint a kitoloncolást lehetővé tevő szabály megszűnése nyomán még könnyebbé válik majd az átjutás az Egyesült Államokba.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Külföld

To Top