Connect with us

Hírek

Frontálisan ütközött két vonat,az egyik mozdonyvezető ittas volt

Frontálisan ütközött két mozgásban lévő mozdony Románia déli részén, a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu közötti vasútvonalon szerda hajnalban, mindkét mozdonyvezető megsérült, egyikük alkohol befolyása alatt állt – közölte az Agerpres hírügynökség.
Az ütközés egy magánvasúti társaság járművei között történt, a balesetben nem rongálódtak meg a vasúti sínek, csak a két mozdonyban keletkeztek károk. A Giurgiu–Videle vasúti szakaszon felfüggesztették a közlekedést, és négy vonatjáratot töröltek, a sérült mozdonyok elvontatása ugyanis várhatóan több órát vesz igénybe.

Az alkoholszonda az egyik mozdonyvezető leheletében 0,64 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt mutatott ki. A román hírtelevíziók szerint az ittas mozdonyvezető nem vette figyelembe Toporu vasútállomásán a tilos jelzést, és továbbhaladt a vonalon, amelyen egy másik mozdony haladt szembe.

Romániában idén ez már a harmadik súlyos vasúti baleset, miután márciusban 12 utas sérülését okozta az, hogy az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat Teleorman megyében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő tehervonatba.

Két hétre rá pedig a galaci (Galati) pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a szerelvénynek, amelyikhez csatlakoztatni akarták.

Kiemelt fotó illusztráció

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top