Connect with us

Hírek

Megjelent a rendelet – Nem mindegy melyik nap, hány órakor vágsz füvet, akár százezer forintos bírságot is kaphatsz!

Megjelent a rendelet – Nem mindegy melyik nap, hány órakor vágsz füvet, akár százezer forintos bírságot is kaphatsz!

Megjelent a rendelet – Nem mindegy melyik nap, hány órakor vágsz füvet, akár százezer forintos bírságot is kaphatsz!

Akik kertes házban élnek, pontosan jól tudják, hogy a fűnyírás bizony egy nehezebb feladat, akár heti 2x is sor kerülhet rá, attól függően kinek milyen gyorsan nő a fű az udvarán.

Az emberek nagy része a hétköznapokon dolgozik, 16, vagy 17óráig a munkahelyén van átlagos esetben, ezt követően ér csak haza. A kisgyermekes családok délutánja még zsúfolt is lehet, ugyanis a legtöbb foglalkozás, sport tevékenység a késő délutáni órákra tevődik, ami miatt a szülők szinte este érnek haza, teljesen fáradtan.

A hétköznapokat kiteszik az ilyen napok, sok családtól hallani, hogy mire megvacsoráznak, lezuhanyoznak és lefektetik a gyerekeket, szinte már késő éjszaka van, a kerti munkálatokra pedig végképp semmi idejük, ezeket csak hétvégén tudják megcsinálni.

Igen ám, létrejött azonban egy rendelet, ami szerint a kertes házban élőknek tilos a hét egy bizonyos napján “hangoskodniuk”, vagyis füvet nyírni.

Az ingatlanok tulajdonosaira a házuk táján, illetve bizonyos közterületeken is hárulnak bizonyos feladatok, amiket nem csupán a jogszabályi rendelkezések miatt, hanem közösségünk érdekében is el kell végezniük-figyelmeztet egy fővárosi jegyző. Ezek a feladatok a következők:

  • minden ingatlant a tulajdonosa, kezelője vagy használója köteles megművelni, illetve rendben tartani, a hulladéktól és a gyomnövényektől – különös tekintettel a parlagfűre – megtisztítani;
  • ugyanez vonatkozik az ingatlan körüli közterületen található gyalogútszakaszra (pl. járda) és az esetlegesen ott található zöld sávra is;
  • a házhoz tartozó gyepfelület, virágágyások és fák gondozása is a tulajdonos feladata;
  • nem szabad megfeledkezni a járda, a kapu- és garázsbejáró tisztán tartásáról sem;
  • az ingatlanhoz tartozó járdaszakasz melletti csapadékvíz-elvezető árkok tisztítása, gyomtalanítása, és a járműbehajtók átereszeinek rendszeres karbantartása, tisztítása, gyommentesítése is a tulajdonos feladata, ahogy a csapadékvíz zavartalan lefolyásának biztosítása is;
  • az ingatlanunkról kihajló faágakat le kell gallyazni, hogy így biztosítsuk a balesetmentes közlekedést;
  • a járdaszakaszok feletti ágakat is vissza kell metszeni, sarokház esetén a beláthatóságot biztosítani kell.

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/megjelent-a-rendelet-nem-mindegy-melyik

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top