Connect with us

Hírek

Fontos dologra figyelmeztet az OTP: akár 150 ezer forintot is visszaigényelhetnek ezek az ügyfelek

Már csak néhány napig nyilatkozhatnak az egészségpénztári tagok a befizetések után járó 20%-os adó-visszatérítésről, ugyanis a NAV május 22-ig várja a kiegészítéseket az adóbevallások kapcsán.

Az OTP Egészségpénztár tagjai a több mint 16 milliárd egyéni és a közel 3 milliárd forint munkáltatói befizetés után most 3,8 milliárd forintról dönthetnek, és amennyiben rendelkeznek a visszatérítésről, rövidesen fejenként akár 150 ezer forintjukat is viszontláthatják.

OTP Egészségpénztár – adó-visszatérítés

A maximális adó-visszatérítés lehetőségével bárki élhet, akinek a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója, nyilatkozik az adóbevallásában egészségpénztári tagságáról, és rendelkezik adójáról, nincs 1000 forintot meghaladó adótartozása, továbbá, ha nem részesül családi adó-visszatérítésben, vagy ha annak igénybevételét követően marad olyan befizetett személyi jövedelemadója, amelyből kérhet pénztári visszatérítést is. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, az egyéni és munkáltatói befizetések és a jóváírt támogatói adomány után 20%-os, maximum 150 ezer forint adó-visszatérítést lehet igényelni.

Az OTP Egészségpénztárhoz az előző évben több mint 1 340 000 egyéni befizetés érkezett, összesen több mint 16 milliárd forintnyi összegben. A munkáltatói befizetések száma meghaladta a 320 ezret, közel 3 milliárd forinttal. Így összesen majdnem 19 milliárd forintnyi befizetés érkezett a számlákra, amelyből a tagok összesen 3,8 milliárd forint adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak.

Ahogy azt a számok is mutatják, 2022-ben igen sikeres évet zártunk, hatalmas összegű adó-visszatérítést jelent a tagok számára” – mondta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, aki azt is kiemelte: „Az azonban nagyon fontos, hogy a visszatérítés nem jár alanyi jogon, ezt a pénztártagoknak egyénileg kell visszaigényelniük, az éves adóbevallásukban. Azaz idén már csak néhány nap van hátra, legkésőbb május 22-ig kell rendelkezniük az összegről, különben elveszik. Bízom abban, hogy aki eddig még nem tette, az a következő napokban él a lehetőséggel, hiszen akár 150 ezer forintról is beszélhetünk, ami minden pénztártag számára hatalmas segítség lehet a következő évben.”

Az OTP Egészségpénztári tagoknak orvosi javaslatra igénybe vett egészségügyi szűrővizsgálatok összege után „prevenciós szolgáltatás” jogcímen 10%, valamint az egyéni egészségszámlán 2 évre lekötött összeg után ugyancsak 10% igényelhető vissza pluszban, a 150 ezer forintos kereten belül.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top