Connect with us

Hírek

Már csak óráink vannak hátra,16 vármegyére adtak ki riasztást, jégeső is várható

A veszélyjelzés csupán 3 vármegyét nem érinti.

Az országos időjárási előrejelzés szerint vasárnap marad a kellemes, meleg májusi idő, a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, de elszórtan kialakulhat zápor, zivatar.

A szél jobbára mérsékelt marad. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű, de néhol akár a 29 fokot is elérhetjük. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

AZ ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT VASÁRNAP HAJNALBAN ISMÉT RIASZTÁST ADOTT KI ZIVATAROK MIATT.

A veszélyjelzést 16 vármegyére adták ki – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Zala.

 

(Fotó: OMSZ)

A riasztás vasárnap éjfélig van érvényben, az előrejelzés szerint napközben erősen labilizálódik a légkör és több helyen is esély mutatkozik zivatarok kialakulására, legnagyobb eséllyel a déli és nyugati országrészben.

A ZIVATAROKAT APRÓ SZEMŰ JÉG ÉS ÁTMENETI SZÉLERŐSÖDÉS KÍSÉRHETI.

Az alábbi időjárás-jelentő videóban bővebben is tájékozódhattok országunk időjárását illetően, nemcsak a következő 24 órára vonatkozóan, de abba is betekintést nyerhettek, hogy milyen időnk lesz a következő napokban.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top