Connect with us

Hírek

Friss hírek érkeztek Suhajda Szilárd mentéséről

Hajnalban elindult egy háromfős serpacsapat, akik a világ legjobbjai.

Kevés az esélye, hogy életben találják Suhajda Szilárdot, erről Pintér László szakújságíró, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs vezetője beszélt péntek reggel a Mokkában. Mint ismert, a magyar hegymászó pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók nélkül indult neki a Mount Everestnek. Műholdas telefonján utoljára nepáli idő szerint szerdán 13:30-kor telefonált, a nyomkövetője pedig 19:30-korm 8795 méterről jelzett utoljára. A háttércsapat csütörtök reggel értesült, hogy Suhajda körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta, életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.

Amikor egy arra mozgó csapat megtalálta, sajnos nem volt olyan állapotban, hogy lesegítsék a hegyről. Ezt az információt nagyon későn tudtuk meg, amikor ezek a serpák leértek a hegyről. Hogy milyen esélye van a túlélésre? A magashegyi realitásokat ismerve nagyon-nagyon, de nagyon csekély. De még bízunk

– fogalmazott Pintér László a TV2 adásában. – Egyelőre annyit lehet tudni, hogy hajnalban elindult az a háromfős serpacsapat, akiket megbíztunk, akik a világ legjobbjai. Mióta nem kaptunk jelet, ez egy két napja tartó non stop szervezés. Bízunk benne, hogy el tudnak érni hozzá, és végre tudják hajtani a feladatot. Türelmet kérünk, amint biztosat tudunk, kommunikálni fogjuk. De ez lehet még 12-15 óra, vagy akár holnap. Nem tudhatjuk.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top