Connect with us

Hírek

Autósok, motorosok figyelem:hatalmas razziát indít a rendőrség,mutatjuk mit fognak nézni

Újabb többnapos ellenőrzést tart a rendőrség, amely során kiemelt figyelmet fordítanak egy itthon elég súlyos problémára.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) az idei évre számos olyan razziát tervezett, amely az egész kontinensre kiterjed. Februárban már le is zajlott az első, amely során a tehergépjárműveket és az autóbuszokat vizsgálták.

Márciusban zajlott a biztonsági övek ellenőrzése egy héten át, áprilisban pedig a Speedmaraton keretében tartottak nagyszabású sebességellenőrző akciót a magyar rendőrök is. Augusztusban ezt ismételték meg, ekkor is a traffipaxozáson volt a hangsúly.

Most a Safety Days elnevezésű akció következik, szeptember 16-22. között ugyanis újabb razziát indít a magyar rendőrség a ROADPOL műveletéhez kapcsolódva. Ezek lesznek a Biztonsági Napok az Európai Mobilitási Héttel egy időben.

Az akció célja, hogy nullára csökkentsék a halálos közúti balesetek számát. Ennek azért is van fontos szerepe, mert a ROADPOL adatai szerint minden nap átlagosan 70 ember veszti életét az utakon Európában. Többek közt a gyorshajtást, a biztonsági övek használatát és a vezetés közbeni mobilozást is figyelni fogják.

Az idősek, a gyerekek és a motorosok biztonságára is kiemelt figyelmet fordítanak ebben az időszakban. Októberben aztán jön a következő razzia, Focus on the road néven, itt a figyelemelvonó tevékenységek ellenőrzése lesz a középpontban. Év végén, december közepén pedig az bódult állapotban vezetőket igyekeznek majd a szokásosnál nagyobb erőkkel kiszűrni a forgalomból. Alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt vezető sofőrökre utaznak majd.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Hírek

To Top