Connect with us

Idehaza

Itt vannak a kormány friss bejelentései.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra válaszol az újságírók kérdéseire.

10 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 17:07

Szeptemberben kiderül, mennyi pénzt kapnak a nyugdíjasok

A kormány úgy számol, hogy lesz novemberben nyugdíjkompenzáció, szeptemberben közlik várhatóan az emelés pontos mértékét.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, Marokkó nem jelezte, hogy segítséget kér Magyarországtól a földrengés utáni mentéssel kapcsolatban.

13 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 17:05

Barátságtalan lépés volt Szöllősi György kitiltása

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének amerikai kitiltásáról azt mondta Gulyás Gergely, hogy barátságtalan lépésként értékelik a döntést, de nem tudják mi az oka, hivatalos jelzést nem kaptak. A korábbiakhoz hasonló kitiltásokra nem számítanak.

15 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 17:03

Gulyás: A világpiaci árak alapján emelni kellene az energiaárakon

A világpiaci árak alapján radikálisan meg kellene emelni az áram és a gáz árát is – mondta Gulyás Gergely, aki szerint jó hír, hogy a kormány ettől eltérő értékeket használ, és a korábban meghatározott árszintek december 31-ig biztosan érvényben maradnak majd.

16 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 17:01

Magániskola helyett állami oktatásra számíthatnak a diákok

Az iskola elárverezéséről azt mondta Miniszterelnökségi miniszter, hogy először az alaphelyzetet kell megismerni: szerinte ugyanis példátlan felelőtlenség volt a vezetőség részéről, hogy eltitkolták, elárverezték az ingatlant. Miután ez egy magániskola az állam nem tudott mit tenni, de a szülők beírathatják a gyerekeiket a körzeti állami iskolákba.

19 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:58

Változást akar a kormány Brüsszelben

Európa valós problémáival kell foglalkozni – mondta Gulyás Gergely, aki szerint Brüsszelben változás kell, hogy a gondok (háború, energiaárak, migráció) megoldódjanak.

25 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:53

Támogatások: novemberig kell döntenie a magyar lépésekről az Uniónak

Már régóta jönnie kellene az uniós forrásoknak, azt reméljük, hogy az Európai Bizottság visszatér a jogszerűséghez, az előírt kéréseket ugyanis teljesítettük. Novemberig döntenie kell az uniós testületnek, Magyarországnak már semmilyen teendője nincs – fogalmazott a miniszter.

27 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:50

Gulyás Gergely: Svédország mindent megtesz, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat

Svédország mindent megtesz, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat – jelentette ki Gulyás Gergely arra kérdésre, hogy egyes hírek szerint Svédországban állami iskolákban vetítenek olyan filmeket, amelyek azt állítják: Magyarországon romlott a jogállamiság helyzete.

30 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:48

Tíz évig marad az éves elszámolás, de csak a régi napelemeseknek

Aki a napelem-létesítési igényét már benyújtotta, vagy már telepítette is a napelemet, annak 10 éven keresztül marad a korábbi éves elszámolás – mondta Gulyás Gergely. A rendszerhez újonnan csatalakozók esetében viszont új elszámolás lesz érvényben, a miniszter szerint esetükben Brüsszel miatt kénytelenek így dönteni.

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében gratulált a törökországi barlangi mentésben résztvevőknek.

34 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:44

Infláció: aggasztó jelek a magas benzinár miatt

A magas benzinár hatással lehet az inflációra is, Gulyás Gergely szerint ennek az az oka, hogy 3,5-szörös áron szállítja Ukrajna az olajat. Ennek ellenére szerinte decemberre biztosan egy számjegyűre csökken a pénzromlás.

36 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:41

Gulyás Gergely: Ha nincs új rendszer, 160 ezer gyerek nem született volna meg

Gulyás Gergely a holnap kezdődő demográfiai csúcsról azt mondta, hogy a téma Európában nem kap megfelelő figyelmet, de a kormány kiemelten kezeli a kérdéskört, az eseményen pedig beszámolnak majd arról, hogy milyen eredményeket sikerült elérni.

Szerinte jelentős előrelépést sikerült elérni, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnék. 1,23-ról 1,59-re nőtt a termékenységszám, ha nem változott volna a tendencia, akkor 160 ezer gyerekkel kevesebb született volna.

A kormány tárgyalta már a városi CSOK-ról szóló új szabályokat, de részleteket még nem árult el.

43 perccel ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:34

Orbán Viktor mégis nyaralt augusztus elején?

Gulyás Gergely korábban azt mondta, hogy Orbán Viktor kormányfő csak augusztus végén megy el nyaralni, később viszont kiderült, hogy korábban is megmártózott a tengerben Schmidt Mária lányának adriai ingatlanában.

körülbelül 1 órával ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:29

Rogán Antal volt felesége üzlettársával 1,1 milliárdot vett ki a cégéből

Gulyás Gergelyt kérdezhetik arról, hogy rendkívül jó évet zárt tavaly is a Top News Hungary Kft., azaz Rogán Antal volt feleségének, Rogán-Gaál Cecíliának és Sarka Katának a közös vállalata – derült ki a közzétett beszámolóból. Mint megírtuk, a hivatalos adatok alapján a TWN nevű bulvároldal kiadásáért felelős cég 1,56 milliárd forintos árbevételt ért el, az adózott eredménye pedig 1,36 milliárd forint lett. A két tulajdonos úgy döntött, hogy ebből 1,1 milliárd forintot fel is vesz osztalékként.

A TWN-en rendszeresen jelentek meg kormányzati és kormányközeli hirdetések.

körülbelül 1 órával ezelőttrtl.hu2023. szeptember 13. – 16:25

Uniós pénz még nincs, a kormány az Európai Bizottság vezetőjével foglalkozik

Navracsics Tibor már többször is biztosra ígérte az uniós források megérkezését, azonban eddig szinte semmit sem folyósított Brüsszel a magyar kormányzás gyakorlata és a jogállamisági problémák miatt.

A jövő évi európai parlamenti választásra úgy készül a Fidesz, hogy utána más lesz az Európai Bizottság elnöke: Ursula Von der Leyennek legutóbb Orbán Viktor támogatásával együtt lett többsége a tanácsban a jelöléshez. Ennek az lehetett az ára, hogy a kondicionalitási mechanizmust (az EU-s pénzek befagyasztását) csak a 2022-es magyar parlamenti választás másnapján indították el Magyarország ellen.

Orbán Balázs a Politicónak azt mondta, hogy „nagyon támogatták az elején, de most azt látják, hogy a saját agendáját erőlteti anélkül, hogy erről konzultálna a tagországokkal, geopolitikában, az Amerikával és a Kínával kapcsolatos viszonyban, a háborúval kapcsolatos ügyekben és a szankciókban is”.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top