Connect with us

Idehaza

Ezt a tejes zacskót 1973 januárjától pár évig gyártották, akkor ment fel a tej ára 5 Ft-ra. 🤔Ez az eldobott darab bő 40 év után került elő az alacsony vízállású Dunából.

Ezt a tejes zacskót 1973 januárjától pár évig gyártották, akkor ment fel a tej ára 5 Ft-ra. 🤔Ez az eldobott darab bő 40 év után került elő az alacsony vízállású Dunából. Lebomlásnak nyoma sincs, még a feliratok is jól olvashatók. 😱😱😱Na, így szemeteljetek…(Azaz sehogy!)

Hogy ez a tejeszacskó honnan került elő valójában, az egy jó kérdés. Viszont az tény, hogy pár évtizede előszeretettel dobálták el a szemetet, sőt, elásták a földbe.

Fém konzervdobozok, műanyag tejeszacskók, tejfölös „poharak”… tipikusak a talajban. Ma ez már ugyan a világ bizonyos részein nem „divat” (van, ahol még most is az), viszont most meg a fogyasztói szokásainkkal van nagyon nagy baj. Tonnaszám visszük haza a szemetet, mert egy rakás fölösleges dolgot veszünk. Nyilván a szemétben végzik… Szelektíven gyűjtünk, és elhisszük, hogy ettől már tudatosak vagyunk. Pedig a tudatos fogyasztás, az újrahasznosítás, újrafelhasználás lenne az igazi – méghozzá a háztartások szintjén. De meg emellett is nagy kérdés: mihez kezdjünk a tervezett amortizációval?!
És hogy egy csomó hulladék nem bomlik le, az nagy baj. De milyen nagy baj az, amikor valami részben bomlik le, és közben kioldódik belőle egy sor „méreg”, ami megy a talajba és a vizekbe… Néha jó lenne az emberiség történetében nyomni egy RESET gombot…

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top