Connect with us

Idehaza

És akkor egy reggelre átkeresztelték húsrudacska névre a virslit

Több vásárló is hangot adott a megdöbbenésének miután húsrudacska néven talált a virslit. Utána jártunk mi is lehet a váltózás hátterében,egy módosításnak köszönhetően már csak az viselheti a parizel és virsli nevet ami minimum 51 százalékos hústartalmú.

A virsli legfeljebb 26 mm átmérőjű, természetes vagy műbélbe töltött húspépet* (prádot) tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstöletlen, füstölt vagy füstízesítésű homogén metszéslapú termék.A jelölés szempontjából a hústartalom** a késztermékre vonatkoztatva legalább 51%. A csontokról mechanikusan lefejtett hús*** mennyisége ezen felül a késztermékre vonatkoztatva legfeljebb 10%.Azon termékek, amelyek megjelenésükben hasonlítanak a virslire, de rúd, pálca stb. nevet kapták, hústartalma alacsonyabb és/vagy bennük a csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége magasabb mint a virsliben.

Ez szerintem egy szerencsétlen marketing fogás. Legalább is én, ha virslit akarok venni, akkor nem a rudacskákra fog esni a választásom. Megjegyzem, hogy a bevezetésekor 93 % volt a hústartalma, ugyan lapocka alapanyagból, aminek azért van komoly zsírtartalma. De kétségtelenül kiváló az ár-érték aránya.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top