Connect with us

Idehaza

Hihetetlen, de igaz. A halott gyerekkel mentek az ügyvédhez.

Az egész országot megrázta Sanyika megdöbbentő halála. A kétéves kisfiút egy Ilken élő családból ötödmagával emelték ki, mivel, egyebek közt a lakhatási körülmények nem voltak megfelelőek. Időközben az is kiderült, hogy a 17 éves édesanya három gyermeke egyazon apától származik.

A gyermek anyát akkor emelték ki gyermekeivel együtt a családból, amikor a harmadik gyermekének adott világot. Őt csecsemőjével egy csecsemőotthonba, míg elsőszülött gyermekét, Sanyikát és annak egyéves kishúgát egy nyíregyházi nevelőszülő párnál helyezték el.

A nevelőszülőknek van már két saját gyermekük és a nő jelenleg 29 hetes terhes a harmadikkal. Nyíregyházán, egy Mező utca ingatlanban, albérletben éltek egészen a tragédia napjáig. Tavaly már volt a házaspárnak két nevelt gyereke, de őket elvitték tőlük, majd januárban érkezett a családhoz Sanyika a kishúgával.

A szülői család elmondása szerint Sanyika evett, tudott járni és kommunikálni is tudott a korának megfelelően. Ahogy portálunk elsőként beszámolt róla, a kisfiú halálát fulladás okozta április 12-én szerda este. Ami ezt követően történt, teljesen irracionális, sok esetben nem életszerű.

Amikor Sanyika megfulladt, az nevelőanya ruhástól lefektette, mintha aludna, ezt követően bevitte a kishúgát is a szobába és őt is lefektette. Az apa állítólag ekkor a két saját gyermekükkel a másik szobában volt, mivel a nevelőanya és az apa külön szobában aludtak. Apa a saját, míg a nevelőanya a nevelt gyerekekkel.

A nő az éjszaka leple alatt a halott Sanyikát ölbe vette és kivitte a lakástól 100 méterre, a belső udvaron parkoló gépkocsi csomagtartójába, majd elment aludni.

A helyiek elmondták, hogy a városi terepjárót, amit 2022-ben külföldről hoztak be, mindig a nő vezette, férje gyakorlatilag gyalog járt munkába. A nőről vegyesek a vélemények.

A helyi boltban rendes, gondoskodó anyának írták le. Arra kérdésünkre, hogy négy, vagy két gyerekkel járt-e a nő vásárolni, a boltban nem tudtak válaszolni. A dohányboltban is rendszeresen megfordul a nő, és sok esetben panaszkodott, hogy nem tudnak építkezni, úgy elszálltak az építőanyagárak. Az, hogy a nevelt gyerekekkel hogyan bánt a nő, nincsenek információink, merthogy senki nem emlékszik rá, hogy látták-e együtt a családot.

Egy nevét elhallgatni kérő, a házban lakó férfi úgy fogalmazott, hogy a két nevelt gyermek, mintha kellék lett volna, amolyan pénzforrás volt a családnak. Ezt a véleményt erősíti az, hogy a nő, illetve a férj közösségi profilján csak a saját gyerekeikkel készült közös képek vannak. A nevelt gyermekekről egy képet sem találtunk, nemhogy közös képet.

A nevelőszülő házaspár építkezni szeretett volna. Erre a célra ki is néztek egy telket, már csak az adásvételi szerződést kellett aláírni.

Sanyika a szerda esti vacsora során megfulladt, és az előbb leírt módon a nevelőanya a gyermek élettelen testét a csomagtartóba tette. Csütörtökön reggel a férj elment dolgozni, délutánra volt időpontjuk az ügyvédhez.

A nő beültette a kocsiba Sanyika egyéves kishúgát, elmentek a férfiért, majd a halott kisfiúval a csomagtartóban, az ügyvédhez. Ott körülbelül öt perc alatt aláírták az adásvételi szerződést, és távoztak. A férj állítólag valamit ki akart venni a csomagtartóból, de a felesége nem engedte. Majd elkezdődött az esztelen furikázás a kocsiban a halott kisfiúval, és az egy éves kislánnyal.

A nő két napra eltűnt kocsistól, gyerekestől. A férje sem érte el, azonban nem tett bejelentést, hogy eltűnt a felesége a gyerekekkel. Mint megtudtuk, volt már erre példa, hogy az asszony lelépett több napra, „majd előkerült.” Legutoljára körülbelül hét hónapja, s a megkerülés örömére megfogant a házaspár harmadik gyermeke. Tehát egyáltalán nem volt harmónikus gyermek-, és családbarát a kapcsolatuk. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nem volt ideális a gyerekek számára egy bizonytalan kapcsolat. Ennek ellenére az albérletben lévő család egy többszörösen problémás családtól kiemelt két gyereket vett magához.

Az albérletben lakó család szomszédjai sok esetben panaszkodtak, hogy a nő rendetlen, széthagyja a pelenkákat, sok esetben kiabálás, visongás hallatszott ki a lakásból. A lakók úgy érzékelték, hogy „valami nem stimmel a nővel”.

Jelenleg még folyik a nyomozás. igazságügyi orvosszakértő fogja tudni megmondani, hogy a kisfiú testén fellelt számos sérülés miként keletkezett, és, hogy helytálló-e az a védekezés, hogy Sanyika csetlett-botlott, azért volt annyira összetörve. Az már tény, hogy a kisfiú kórosan sovány volt, állítólag nem tudott rágni. Sanyika családja ezt kategorikusan tagadja, mint mondták,d a kisfiú önállóan tudott enni.

A nőt a napokban kiengedték a kórházból, megtörtént az igazságügyi pszichológus szakértői vizsgálat. Ennek eredmény azonban szükségessé tette igazságügyi elmeorvos-szakértő kirendelését.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top