Connect with us

Idehaza

Már a rendőrség is nyomoz Gálvölgyi János ügyében

Az Országos Mentőszolgálat egyszemélyi felelőst talált.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást Gálvölgyi János rosszulléte ügyében. Erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Magyar Nemzetet tájékoztatta.

Ahogy arról korábba beszámoltunk, a színművész május 10-én lett rosszul otthonában, nem kapott levegőt és félrebeszélt. Hozzátartozói hiába hívtak mentőt, az nem érkezett meg, és amikor fél óra után újra odatelefonáltak, kiderült, hogy még el sem indult a kocsi. Így végül a családtagoknak maguknak kellett bevinniük Gálvölgyit a kórházba.

Az esetet az Országos Mentőszolgálat a saját megfogalmazása szerint „minden részletre kiterjedően” kivizsgálta. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elemezték a telefonbeszélgetések hanganyagait, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatokat, a szabad mentőkapacitást, és meghallgatták az érintett mentődolgozókat is.

Végül megállapították, hogy a mentésirányítónak életveszélyesnek kellett volna minősítenie Gálvölgyi állapotát. A hibázó dolgozót ezután elmarasztalták.

A 74 éves, Kossuth-díjas színészt jelenleg a Semmelweis Egyetem Üllői úti Klinikáján kezelik, lélegeztetőgépen van. A család által kiadott közleményt, szerint a művész állapota súlyos, de stabil. Amennyiben változás áll be állapotában, arról majd tájékoztatják a közvéleményt.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top