Connect with us

Idehaza

1 perce érkezett:Meghalt a Fradi világbajnok legendája

Hosszan tartó, súlyos betegség után meghalt Csányi Béla, minden idők legeredményesebb tekézője, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya – számolt be a hírről a Magyar Teke Szövetség.

Pályafutása során kilenc világbajnoki aranyérmet szerzett, emellett az FTC színeiben 32 magyar bajnoki elsőséget is begyűjtött. Ebből 13 egyéni, 11 páros és 8 csapat arany.

A kilenc világbajnoki cím mellett nyolcszoros vb-ezüstérmesnek, négyszeres vb-bronzérmesnek mondhatta magát. 

Öt alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjének számító világkupát, tizenhét alkalommal volt az év férfi tekézője. Magyarországi sportpályafutása után 1989-ben a Bamberg játékosaként tízszeres német bajnok volt.

2000-ben Budapesten,a 20. század 50 legnagyszerűbb magyar sportolóját ünnepelték, ahol a labdarúgó Puskás Ferenccel és Albert Flóriánnal, az ökölvívó Papp Lászlóval, vagy az öttusázó Balczó Andrással együtt köszöntötték,2015-ben pedig a Nemzetközi Teke Szövetség (NBC) által alapított Halhatatlanok Klubjának első tagja lett.

Edzőként volt időszaka, amikora magyar férfi és női szövetségi kapitányi tisztet is betöltötte.Haláláig a férfi nemzeti csapatnál volt, bár betegsége miatt biztosnak tűnt, hogy nem lehet ott a jövő héten kezdődő horvátországi világbajnokságon.

Csányi Béla 73 éves volt.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top