Connect with us

Idehaza

Leszakad az ég:Narancssárga riasztást is kiadtak,ezt a 13 vármegyét mossa el ma az eső

Leszakad az ég az Országos Meteorológiai Szolgálat  (OMSZ) előrejelzése szerint. Vannak vármegyék, amelykere narancssárga riasztást adtak ki.

A TWN.hu információi szerint vasárnap túlnyomóan borult ég várható, eleinte csak északkeleten lesz vékonyabb a felhőzet, de délutánra ott is megvastagszik. „A kiterjedt csapadékzóna északkeletebbre helyeződik, késő délután már csaknem országszerte várható eső, zápor. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, a Tiszántúlon kisebb a nagyobb mennyiségű eső esélye” – írja honlapján az OMSZ.

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat azt is hozzáteszi: a Dél-Dunántúlon néhol beágyazott zivatar sem kizárt. „A keleti, délkeleti légmozgás többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 23 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz a leghidegebb, Szabolcsban pedig a legmelegebb” – írják a honlapjukon. Késő estére 11 és 15 fok közé hűl le a levegő.

13 vármegyére adtak ki riasztást, kettőre narancssárgát:

 

„A napi csapadékösszeg ma nagy területen meghaladhatja a 20 mm-t, de a Dunántúlon helyenként akár 30+ mm is összegyűlhet. Késő délután, este a déli, délnyugati területeken egy-egy zivatar nem kizárt” – írja a met.hu.

Fotó: Met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top