Connect with us

Idehaza

Paradicsom, palánta nélkül? Mutatjuk, hogyan lehet neked is végtelen mennyiségben

Nagyon egyszerű módszert kell alkalmaznod!

Az egyik legkedveltebb zöldségünk, amelyet a legtöbben palántáról nevelünk. Szuper hír, hogy ha már van legalább egy kifejlett növényünk, róla rengeteg saját palántánk lehet. Ezt az ötletet neked is ki kell próbálnod, ha szereted a paradicsomot és nagyobb hozamot szeretnél elérni.

Mivel nem kell megvárni azt, hogy a magok kicsírázzanak, majd kiültetésre alkalmas legyen a növény, ezért jóval egyszerűbb dolgod lesz.

Mindössze annyi kell hozzá, hogy már legyen a kertedben megerősödött, lombosodó paradicsom növény. A rajta található fő szárak találkozásánál szoktak kibújni oldal hajtások, amelyeket amúgy is érdemes lecsípni a paradicsomról, hogy ne lombosodjon túl és a termés jól tudjon fejlődni.

Oldalhajtásból gyökereztess!

Fontos, hogy a megfelelő hajtásokat vágd le, ne sértsd meg a főszárat. Eltávolítva ezeket a hajtásokat, tedd őket vízbe, bármilyen edénybe. Egy befőttesüveg vagy egy pohár tökéletes erre a célra. Ha van gyűjtött esővized, akkor azt használd fel.

Hagyd ezt a tárolót olyan helyen, ahol kellő mennyiségű napfény érheti a hajtást. Hamarosan észre fogod venni, hogy elkezd fehér, vékony gyökereket ereszteni.

Majd ültesd földbe!

Ha már több, elég hosszúra megnőtt gyökér is kibújt a szárból, akkor a hajtás készen áll rá, hogy a földbe ültesd. Kiültetéskor alaposan locsold meg, hogy elegendő vízhez juthasson. Ne tedd közvetlen napfényre az első néhány napban, amíg meg nem erősödik. Ezután áthelyezheted egy naposabb részre.

Ilyen egyszerűen tudsz tehát magadnak otthon paradicsomot szaporítani. Semmilyen extra pénzbefektetést és különösebb energiaráfordítást nem igényel!

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top