Connect with us

Idehaza

Nem szívinfarktus vitte el Vágót.. kiderült, hogy pontosan mibe halt bele..

Hosszú hallgatás után megtörte a csendet Vágó István özvegye Judit, aki most elárulta, pontosan mi okozta a legendás tévés váratlan halálát.

Két héttel ezelőtt egész országot megdöbbentette a 74 esztendős tévés váratlan halála. Mindenki csak találgatott, hogy mi okozhatta a tragédiát, hiszen Vágó István egészségesnek tűnt, nyilvános eseményeken is megjelent és jókedvűnek csevegett mindenkivel.

Imádott felesége, Vágó Judit érthető okokból eddig nem beszélt férje haláláról, most azonban összeszedte minden erejét és megtörte a csendet.

„Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm. Jólesik látni, mennyien imádták és csak azt kívánom, hogy ezt ő odafentről lássa, hogy milyen megható megemlékezések vannak róla. A tragédia után három napig a fiamnál laktam, azóta tízpercenként hív telefonon, nagyon vigyáz rám. A szörnyű tragédia előtt is azt mondtam, ilyen rendes gyereke senkinek nincs, mint nekünk a Janó. Elképesztő, ahogy ragaszkodik hozzám, és van egy 6 éves kis unokám, Borisz. Ők tartják bennem a lelket” ‒ mondta a Kiskegyednek a műsorvezető özvegye.

Vágó Judit a lapnak azt is elárulta, hogy mi történt férjével az ominózus estén.

„Most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét is. A halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett…Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna ‒ idézte fel a történteket az özvegy, aki hozzátette, hogy férjének semmi ismert betegsége nem volt.

„Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk és minden eredmény negatív volt. Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: ‘Nyuszikám, olyan szép szívem van…’ Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja.

Nem lehetett már megmenteni

„Sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg. Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi. És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni” ‒ árulta el a lapnak Vágó István felesége.

Május 18-án lesz Vágó István nyilvános búcsúztatója

A Blikk is beszámolt róla, hogy a család a végső búcsút szeretné megtartani magának, ezért Vágó Istvánnak egyáltalán nem lesz temetése. Kiderült, hogy otthon, a kertben, szűk családi körben szeretnének búcsút venni a szerettüktől.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top