Connect with us

Idehaza

Újabb rezsitámogatást jelentett be a kormány,mutatjuk kinek jár

A kormány döntött arról, hogy a szociális és gyermekvédelmi közfeladatot ellátó, civil fenntartású intézmények, valamint a családok átmeneti otthonai összességében 5,3 milliárd forint plusz rezsiár-kompenzációt kapnak.

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára Fülöp Attila ismertette a határozatot, amely meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A kormány ezt megelőzően az állami és egyházi fenntartású szervezeteknek biztosított többlettámogatást.

Megfelezte a rezsiköltséget a kormány az arra jogosultaknak, kinek jár a kedvezmény?

Módosították a Magyar Közlönyben a hivatalos kormányrendelet, ami szerint rezsicsökkentést vezet be a kormány május 1-től a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak számára.

Így összességében, az egész területet érintően már több mint 32 milliárd forintot – 32,2 milliárd forintot – biztosított 2023-ban rezsiár-kompenzációra a kormány

– hangsúlyozta Fülöp Attila, hozzáfűzve: ezzel 107 ezer férőhelyet mentettek meg.

A részletszabályokat, azt, hogyan kapják meg a civil fenntartású intézmények a többlettámogatást, a Belügyminisztérium a következő hetekben fogja kidolgozni – közölte Fülöp Attila.

Szociális ellátási reform: érkezik a rezsi- és étkeztetési támogatás

A más ellátásra nem jogosult gyermekek étkeztetési díjtámogatásának, valamint a nyugdíjasok rezsiköltség-támogatásának bevezetéséről döntött Nyíregyháza közgyűlése csütörtöki ülésén. Bővebben>>>

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top