Connect with us

Idehaza

Kiderült a szörnyű igazság!Ebbe halt bele Lang Györgyi

Szomorú hírt kaptunk: Lang Györgyi énekesnő hosszan és méltóságosan küzdött a betegségével, de szombat késő délután, 66 évesen, otthonában, álmában elment.

Az énekesnőnek 28 évesen sclerosis multiplexet állapítottak meg. Bár kerekesszékhez kötötté vált, nem adta fel az életet. Fellépett, utazgatott a világban. De 2021 decemberében agyvérzést kapott, ami miatt beszélni nem tudott, és jobb keze lebénult. Bár látszólag javult az állapota, már régóta folyamatos gondozásra szorult.

A küzdelem azonban május 20-án, tíz nappal a 66. születésnapja után véget ért számára. A Pa-dö-dö együttes egyik fele örökre lehunyta a szemeit mérhetetlen űrt hagyva maga után…

Falusi Mariann-nak, hozzátartozóinak, barátainak ezúton kívánunk mielőbbi lelki megnyugvást!

Györgyi 1957. május 10-én született Szegeden, sváb családból származik. Édesapja Elemér a  Budapesti Honvéd  Kosárlabda  szakosztályának  elnöke.

A Radnóti Milkós Gimnáziumban végzett 1975-ben, majd  20 éves korában kezdte a Színház- és Filmművészeti Fősikolát. 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház zagja volt, majd megszerezte a dilpomáját. 1989-ben  Falusi Marinnal karöltve  megalapították a Pa-Dö-Dő formációt.Még abban az évben kiadták első lemezüket Pa-Dö-Dő I. címmel.

A pas de deux (pa-dö-dö) kifejezés annyit tesz: lírai kettős.

Györgyi súlyos betegségben szenved évek óta, ezért tolószékbe kényszerült. Szklerózis multiplexet állapítottak meg az énekesnőnél, ám ő hosszú évtizedekig nem foglalkozott a betegséggel. Mint mondja, a mai napig nem igazán hiszi el, hogy ebben a gyógyíthatatlan kórban szenved, és úgy tűnik, hiába a tolószék, Györgyi olyan vidám, mint régen.

Györgyi évekre abba hagyta  a színészetet. 2013-ban visszatért a színpadra, így újból azt csinálhatja amit szeret.

Györgyiről néhányszor cikkeztek az elmúlt években pl:. megalázta őt egy parkolócég, ebeken segített stb..Ám idén áprilisában egy szomorú hírt közöltek, szeretett édesapja elhunyt.

Mariannal kiadták legújabb lemezüket.  A 25 éves  Pa-Dö-Dő zenekar jubileumi bulija – ahol Kulka János is vendégszerepelt – olyan ütősre sikerült, hogy a környékbeliek fél tíz tájban kihívták a rendőrséget.

Szerettei a sajtó munkatársait arra kérik, tartsák tiszteletben a gyászukat!

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top