Connect with us

Idehaza

Házkutatást tartottak Dollynál: szőrnyű, ami kiderült

Itt vannak a részletek.

Sajtóértesülések szerint házkutatást tartottak Dollynál, aki menedzsere miatt került bajba, aki egyben a Dolly Roll néven bejegyzett gyöngyösi kenel tulajdonosa is. Dolly az intézkedés előtt több állatot is kimentett, ami miatt még bajba is kerülhet.

Dolly a Borsnak küldte el elsőként nyilatkozatát, amelyben elismerte, hogy valóban egy – azóta már csak volt – kolléganője érintett az ügyben és elárulta, hogy még a hatósági intézkedés előtt elvitt a telepről kilenc kiskutyát. Az énekesnőt ugyan a segítőszándék vezette, de az akcióban részt vett állatvédő szervezet munkatársa szerint felelőtlenül járt el, hiszen ezzel kivonta az állatokat az intézkedés és az azzal együtt járó orvosi ellenőrzés alól. Ráadásul időközben kiderült, hogy a mentett állomány súlyosan fertőzött egy emberre is veszélyes kórokozóval.

„Az, amit Gyöngyösön tapasztaltam, minden eddiginél durvább állatkínzás volt, pedig láttam már egy-két extrém esetet. Számunkra azután derült ki, hogy Dolly korábban a helyszínen járt és elvitt kutyákat, hogy délután a helyszínre érkeztünk és rendőri intézkedés mellett megkezdtük az állatok mentését és szakszerű ellátását.

Az a helyzet, hogy az énekesnő ezzel a lépésével kivonta az eljárás alól az általa elvitt kutyákat, ezért tettünk feljelentést a rendőrségen.

Fontos tudni, hogy időközben a mentett kutyák orvosi vizsgálata megtörtént és kiderült, hogy a kolónia egy emberre is veszélyes vírussal fertőzött. Sajnos a Dolly által elvitt kutyák állapota senki előtt nem ismert és ez bizony komoly probléma. Ki lehet jelenteni, hogy hatalmasat hibázott, amikor elvitte őket a tetthelyről” – mondta a Borsnak Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa.

A hatóságok és az állatvédők felszámolták a szaporítótelepet, ahonnan 50, a saját ürülékükben élő állatot mentettek meg.

Dolly a Borsnak elmondta:

„Sikerült kilenc kutyát elhoznom a helyszínről A tegnapi napon megdöbbenéssel és mélységes felháborodással szembesültem arról, hogy az egyik kollegám álltatartási botrányba keveredett.

Amikor ez esetről értesültem azonnal a helyszínre siettem, hogy tájékozódjak és próbáljak segíteni. Így sikerült kilenc kutyát elhoznom a helyszínről.

Ők nálam vannak megfelelő körülmények között, melyet a mai napon a hatóság ellenőrzött is. Tegnap, a helyszínen fogadott látvány és körülmények számomra is elfogadhatatlanok és elítélendőek.”

Másokat is az állatvédelemre buzdít az énekesnő:

„Az érintett kollégával pár éve vagyok munkakapcsolatban. Tudtam arról, hogy állatokkal, elmondása szerint állatvédelemmel foglalkozik, de fogalmam sem volt a körülményekről, arról, hogy ezt ilyen módon teszi. Mint állatszerető és állatvédő ember, magam is elhatárolódok ettől, sőt a magam módján és lehetőségeihez képest igyekszem segíteni. Ezúton felkérem a zenésztársadalmat, zenész kollégákat, hogy akinek lehetősége van rá, fogadjon be, akár ideiglenesen is egy – egy kutyát, megkönnyítve helyzetüket és segítve nekik. Természetesen megteszem a szükséges lépéseket és a volt munkatárssal kapcsolatunk ezek után nem folytatódhat” – írta az énekesnő.

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Idehaza

To Top