Connect with us

Egészség

A gyógynövény,ami hatásos lehet a koronavírus ellen

A koronavírus ellen nem csak oltóanyagokat és gyógyszereket akarnak bevetni a tudósok.

Azt is kutatják, van-e olyan gyógynövény, ami meggyógyíthatja a fertőzötteket, illetve segíthet a megelőzésben.

A német Bild hetilap írt egy svájci tanulmányról, ami azt akarja bizonyítani, hogy az echinacea hatóanyagát tartalmazó szerek képesek megölni a koronavírusokat. A tudósok laboratóriumban rekonstruált orrnyálkahártyán tesztelték a hatékonyságot. Megfertőzték a mesterséges szövetet a koronavírussal, és különböző szakaszokban kezelték a növényi gyógyszerrel. Megvizsgálták a Sars-CoV-2, de más koronavírusok és MERS vírusok elleni hatást is.

Eredmény: a növényi hatóanyag a felső légutakban nemcsak a megfázásos vírusok ellen működött, hanem a Sars-CoV-1 és a Sars-CoV-2 ellen is. A Covid-19-et bizonyos koncentrációban inaktiválta, ám a vírusellenes hatás csak akkor jelentkezett, amikor a hatóanyag közvetlenül érintkezett a kórokozóval.

Fontos megjegyezni, hogy a kapott eredmények eddig csak a laboratóriumban létrehozott szövetekkel végzett vizsgálatokon alapultak. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a természetes gyógymód miként működik, és mindenekelőtt hogyan hatna a koronavírussal fertőzött emberekre.

Az echinaceát az egyik leghatékonyabb immunerősítő gyógynövények tartják. Kutatások bizonyítják, hogy kiválóan alkalmas a légúti, influenzaszerű, megfázásos tünetekkel jelentkező betegségek megelőzésére. Antivirális és antibakteriális hatása is van. Mielőtt azonban bárki echinacea-kúrába kezdene, érdemes orvossal konzultálni, mert komplexitása miatt egyes, már meglévő betegségeket felerősíthet.

Forrás

Continue Reading

Továbbiak ebben a témában: Egészség

To Top